Sobre el grup

– CATALÀ –

La música de Sílvia Tomàs (Barcelona, 1990) brolla de la urgència. La veu de la cantautora, plena d’intensitat, però dolça i sinuosa, és el canal a través del qual posa llum a les injustícies i als que foren silenciats. Però en aquest cant també hi ha celebració: canta a la naturalesa, a la humanitat i a l’amor, com si a cada vers l’hi anés la vida, com una dolça melodia a la vora de l’abisme.

A les seves cançons, d’arrels populars i íntimes, ressonen les veus de Violeta Parra i Chavela Vargas i el llegat poètic de Silvio Rodríguez. Porta pràcticament tota la vida cantant, fet que es confirma amb la seva total presència a l’escenari on cada concert és un esdeveniment únic.

Acompanyada del pianista Guillem Boada i el guitarrista Mateo Martínez, funden el 2014 Sílvia Tomàs Trio.

La seva complicitat personal es transmet a l’escenari, fusionant estils i llengües, fent de les seves cançons una manera d’integrar la diferencia i descobrir-nos semblants. Una declaració d’intencions i un caràcter aglutinador que trenca les barreres d’estil per maridar-los tots, si s’escau, en una sola veu.

A dia d’avui han gravat tres discos: Decido/Decideixo (2012, Sílvia Tomàs en solitari), Desaprendiendo lo aprendido (2014) i Següent pas (2017), tots ells autoeditats.

Actualment estan preparant el seu quart disc d’estudi que serà publicat el 2019.

– CASTELLANO –

La música de Silvia Tomás (Barcelona, 1990) brota de la urgencia. Su voz, llena de intensidad y a la vez dulce y sinuosa, es el vehículo a través del cual saca a la luz las injusticias y a los que fueron silenciados. Pero en este canto también hay celebración: canta a la naturaleza, a la humanidad y al amor redentor, como si en cada verso le fuera la vida, como una dulce melodía al borde del precipicio.

En sus canciones, de raízes populares e íntimas, resuenan las voces de Violeta Parra y Chavela Vargas y el legado poético de Silvio Rodríguez. Lleva prácticamente toda la vida cantando, un hecho que se confirma con su presencia en el escenario, donde cada concierto es un acontecimiento.

Acompañada del pianista Guillem Boada y el guitarrista Mateo Martínez, forman en 2014 Silvia Tomás Trio.

Su complicidad personal se transmite en el escenario y se traslada a la composición, donde, fusionando lenguas y estilos, hacen de sus canciones una manera de integrar la diferencia y descubrirnos en la similitud. Una declaración de intenciones y un carácter aglutinador que rompe las barreras de estilo para convertirlos en una sola voz.

Hasta la fecha han grabado tres discos: Decido/Decideixo (2012, Sílvia Tomàs en solitario), Desaprendiendo lo aprendido (2014) y Següent pas (2017), todos ellos autoeditados.

Actualmente están preparando su cuarto disco de estudio que será publicado en 2019.

Sílvia Tomàs Trio - Vigo 2015-0731